Argentina tek nakon četiri dana pobijedila Brazil

Srbija će u Argentinu

Argentina tek nakon četiri dana pobijedila Brazil

Prvo kolo Davis Cupa napokon je kompletirano danas. Posljednji meč su odigrali Federico Delbonis i Thomaz Bellucci. DelBonis je slavio u četiri seta, Argentina je pobijedila Brazil 3:2. Posljednji peti meč se igrao u ponedeljak jer su dan ranije Leonard Mayer i Joao Souza ostali na terenu nevjerovatnih šest sati i 42 minute.

Mayer je slavio 7-6(4), 7-6(5), 5-7, 5-7, 15-13. Definitivno najduži meč u Davis Cupu. Do sada su rekord držali  Amerikanac John McEnroe i Šveđanin Mats Wilander koji su davne 1982. igrali šest sati i 22 minute. Mayer je nedugo po završetku meča završio na infuziji zbog dehidracije. Mayer je iskoristio
tek 11. meč loptu, do tada je pogodio 89 'winnera' i imao čak 134 neforsirane pogreške. Souzi je uzeo šest puta servis, iako je imao 23 break prilike.

Tek tada su Delbonis i Bellucci su tek dobili priliku, ali su uspjeli odigrati tek jedan set. Veliki derbi je nastavljen danas, Delbonis je na kraju bio bolji 6-3, 3-6, 6-2, 7-5. U četvrtfinalu će Argentina ugostiti selekciju Srbije.

Vacek Pospisil je odveo Kanadu u finalu jer je u petom meču dobio Soedu, dok je Belgija tek u petom meču slomila otpor oslabljene Švicarske. Goffin je u tri seta savladao Bossela.

Njemačka - Francuska 2:3
Velika Britanija - USA 3:2
Kazahstan - Italija 3:2
Češka - Australija 2:3
Argentina - Brazil 3:2
Srbija - Hrvatska 5:0
Kanada - Japan 3:2
Belgija - Švicarska 3:2

Parovi četvrtfinala:
Velika Britanija - Francuska
Australija - Kazahstan
Argentina - Srbija
Belgija - Kanada

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije