ATP Beč: Džumhur još jednom bolji od Almagra

Plasirao se u 1/8 finala

ATP Beč: Džumhur još jednom bolji od Almagra

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas je savladao Španca Nicolasa Almagra sa 2:1 i plasirao se u 1/8 finala ATP turnira u Beču.

Džumhur je već u drugom gemu prvog seta napravio brejk i brzo je došao do prednosti od 3:0. Naš teniser je sigurnim servisom stigao do osvajanja prvog seta i vodstva od 1:0.

U drugom setu, Džumhur je napravio brejk u trećem gemu ali je Almagro ekspresno uzvratio i potom su oba tenisera čuvala svoj servis. Pri rezultatu 5:4, Džumhur je spasio dvije set lopte i poravnao rezultat, ali je Almagro ipak uspio uvezati dva dobijena gema (7:5) i izjednačiti na 1:1 u setovima.

A onda, u trećem setu apsolutna dominacija našeg tenisera. Almagro je u prvom gemu imao 40:15, ali je Džumhur uspio preokrenuti i napraviti brejk. Od tog momenta, na terenu je postojao samo Džumhur koji je do kraja odlučujućeg seta napravio još dva brejka i osvojio ga rezultatom 6:0. 

Za Džumhura je ovo druga pobjeda nad Almagrom, kojeg je u julu u Umagu savladao također s 2:1 u setovima.

Damir Džumhur se ovom pobjedom plasirao u 1/8 finala turnira u Beču, gdje će za protivnika imati Ivu Karlovića. Hrvatski teniser je u ranijem terminu savladao Amerikanca Johnsona sa 2:0 (7:6, 6:3).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi