ATP kaznio Đokovića zbog udaranja loptice u publiku
EPA

Nole se nije izvukao

ATP kaznio Đokovića zbog udaranja loptice u publiku

Srbijanski teniser Novak Đoković kažnjen je od strane Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP).

Đoković je u finalu turnira u Dohi bio prilično nervozan, a u jednom trenutku meča je bio slomio reket i lopticom pogodio jednog gledaoca na tribinama. Iako je Đoković bio uputio izvinjenje, na kraju se suočio s posljedicama. 

Inostrani mediji su prenijeli da će Đoković zbog incidenta u kojem je pogodio jednog gledatelja morati da iskešira 2.500 dolara, a u tu cifru je uračunato i lomljenje reketa. 

"Prihvatam da sam napravio grešku, iako nije bilo nikakve namjere. Naravno da ljude pogodi loptica, pogotovo u prvim redovima, nekad zbog jakih servisa i slično. Dešava se. Ovo je definitivno nešto što ne smije da se dešava s moje strane. Prihvatam posljedice, apsolutno", bio je izjavio Đoković.

Podsjetimo, Đoković je u finalu turnira u Dohi pobijedio Andyja Murayja sa 2:1 u setovima i osvojio 67. titulu u karijeri.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije