ATP lista: Džumhur pao za četiri pozicije
Foto: EPA

Damir na 93. poziciji

ATP lista: Džumhur pao za četiri pozicije

M. Šljivak

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur pao je za četiri pozicije na novoj ATP listi.

Prvi reket Bosne i Hercegovine prethodnih nekoliko sedmica nije imao previše uspjeha, a prije nekoliko dana poražen je u kvalifikacijama za ATP turnir u Rimu.

To ga je na kraju i koštalo pada na novoj ATP listi, pa je Džumhur trenutno 93. igrač svijeta, što je za četiri pozicije slabiji plasman u odnosu na prethodnu listu.

Što se tiče samo vrha liste tu nije bilo previše promjena. Andy Murray je i dalje vodeći ispred Novaka Đokovića i Stana Wawrinke, a na četvrto mjesto sada je došao Rafael Nadal.

Peti je Švicarac Roger Federer, a u Top 10 su još Miloš Raonić, Dominic Thiem, Marin, Čilić, Kei Nishikori i David Goffin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi