ATP Lyon: Berdych, Simon i Tsonga sigurni
Jo-Wilfried Tsonga (Foto: EPA)

ATP Lyon: Berdych, Simon i Tsonga sigurni

E. Škorić

Na turniru u Lyonu danas je odigrano nekoliko zanimljivih mečeva, a favoriti su odradili posao.

Jo-Wilfried Tsonga dosta se u osmini finala mučio protiv Carlosa Berlocqa, izgubio je prvi set sa 7:6, a onda je slavio u naredna dva sa 6:2, 6:3 i prošao u četvrtfinale, pa će sada igrati protiv Kačanova. Rus je sa 6:2, 7:6 bio bolji od Thompsona.

Simon je također u tri seta slavio protiv Edmunda. Bilo je 3:6, 7:5, 6:4, a za polufinale se bori protiv Tomaša Berdycha. 

Čeh je lako slavio protiv Korejanca Chunga, a bilo je 6:3, 7:5. Jedino iznenađenje bilo je na meču Elias - Del Potro. Portugalac je slavio sa 7:6, 6:4, dok je Raonić ranije sa 6:4, 6:3 savladao Istomina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi