ATP Madrid: Trojica Španca u polufinalu
Foto: EPA

Nakon Nadala i Bautiste, prošao i Ferrer

ATP Madrid: Trojica Španca u polufinalu

E. Škorić

Španac David Ferrer pobijedio je Latvijca Ernesta Gulbisa sa 7:6, 6:3 u četvrtfinalu ATP turnira u Madridu.

Ferrer, postavljen kao peti nositelj na jakom zemljanom turniru, pred domaćom je publikom eliminisao Latvijca. 

Španac je imao problema u prvom setu, odnosno Gulbis mu nije dozvolio da napravi break iako je Ferrer imao dvije break šanse, u sedmom i devetom gemu. U tie-breaku je, ipak, Gulbis popustio, Ferrer je napravio tri mini-breaka i poveo sa 1:0.

U petom gemu drugog seta Gulbis pravi break, ali odmah u sljedećem gemu je Ferrer uzvratio, a zatim napravio drugi break u osmom gemu, te iskoristio u devetom gemu treću meč-loptu pri svom servisu za trijumf.

U polufinalu će Ferrer igrati protiv boljeg iz duela Kei Nishikori - Feliciano Lopez. Drugi polufinalni par čine Španaci Rafael Nadal i Roberto Bautista-Agut. Ko zna, možda u polufinalu budu svi španski teniseri...


ATP Madrid, četvrtfinale: 

Nadal (1) - Berdych (6) 6:4, 6:2
Bautista - Giraldo 6:3, 6:4
Ferrer (5) - Gulbis 7:6, 6:3
Nishikori (10) - Lopez (kasnije)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.