ATP Memphis: Džumhur bez polufinala

Poražen u dva seta

ATP Memphis: Džumhur bez polufinala

Damir Džumhur nije uspio da se plasira u polufinale ATP turnira u Memphisu.

On je rano jutros po našem vremenu poražen od domaćeg igrača Ryana Harrisona sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4), poslije sat i 20 minuta igre.

Najbolji bh. teniser loše je otvorio meč, pa je nakon šest odigranih gemova imao dva brejka zaostatka. Uspio je Damir u sedmom gemu da oduzme servis rivalu, ali više od toga nije mogao.

Na startu drugog seta Amerikanac koristi drugu brejk loptu i poslije nekoliko minuta igre dolazi do prednosti od 2:0. Džumhur je odgovorio osvojivši tri vezana gema, da bi potom ponovo posustao i do kraja meča osvojio još samo jedan gem.

Harrison će u polufinalu igrati protiv Donalda Younga, koji je u tri seta bio bolji od Johna Isnera (7:6, 3:6, 7:6).

Nagradni fond turnira u Memphisu iznosi 642.750 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi