ATP Memphis: Džumhur cilja polufinale
Foto: EPA

Duel sa Harrisonom

ATP Memphis: Džumhur cilja polufinale

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur noćas će se boriti za polufinale Memphisa, a za rivala će imati Amerikanca Ryana Harrisona.

Džumhur je konačno uhvatio dobar ritam, a na putu do četvrtfinala savladao je favorizovanog Kevina Andersona (6:7, 7:6, 6:4) i Stevea Darcisa (7:6, 6:4).

Sa druge strane, Harrison je u prvom kolu savladao Konstantina Kravchuka, dok je u drugoj rundi bio bolji od Sama Querreya.

Džumhur i Harrison do sada se nisu sastajali, a treba istaći da je Amerikanac za 24 mjesta bolje plasiran na ATP listi. Trenutno je 62., dok je najbolji plasman imao sredinom 2012. kada je bio 43. igrač svijeta.

Ove sezone odigrao je šest mečeva na ATP Touru te je zabilježio četiri pobjede.

Duel Džumhura i Harrisona na programu je noćas četiri sata iza ponoći po srednjeevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi