Au revoir sestre Williams

Trebale su igrati jedna protiv druge u trećem kolu

Au revoir sestre Williams

Trebao je biti okršaj sestara Williams u trećem kolu, Serena protiv Venus, ali od toga neće biti ništa. " Krive " su Slovakinje Anna Schmiedlova i Španjolka Garbine Muguruza.

Schmiedlova je prije Roland Garrosa igrala dva ITF turnira, osvojila je Trnavu, izgubila finale Praga i bez obzira što Venus nije u idealnoj formi, Amerikanka je bila favorit mešutim, na terenu su stvari otišle u drugom smjeru. Venus je imala break prednosti u drugom setu, ali je Slovakinja uzela pet gemova zaredom.

Od devet gemova, Schmiedlova je osvojila osam gemova u nizu. Sa duplim breakom je imala 3-0 u trećem. Venus je vratila jedan break, pa je spasila dvije meč lopte u devetom gemu, ali treću u desetom nije. Venus je 39 winnera anulirala sa 47 neforsiranih pogrešaka. Schmiedlova je bila daleko umjerenija (26-20).

Serena Williams se za Pariz pripremila trijumfom u Rimu, prije toga je predala četvrtfinale Madrida
zbog povrede. Danas je bila neprepoznatljiva protiv Garbine Muguruze. Španjolke koju smo upoznali u Hobartu gdje je iz kvalifikacija otišla do kraja. Nakon finala Florianapolisa nije se nešto naigrala. Danas je bila prava, prvu nositeljicu je pomela za 64 minute, prepustivši joj četiri gema ukupno.

Na drugom servisu je Serena osvojila samo četiri poena, u kratkom periodu je sakupila 11 neforsiranih pogrešaka više (29-18).

Pored sestara Williams, u drugom kolu je zaustavljena i 12.nositeljica Flavia Pennetta.  Johanna Larsson se izvukla nakon što je Pennetta na kraju prvog i na početku drugog uzela šest gemova zaredom za set i 3-0 u drugom.

Rezultati 2.kolo:
Anna Schmiedlova (Slk) - Venus Williams (USA, 29) 2-6, 6-3, 6-4
Gabrila Muguruza (Spa) - Serena Williams (USA, 1) 6-2, 6-2
Eugenie Bouchard (Kan, 18) - Julia Goerges (Nje) 2-6, 6-2, 6-1
Johanna Larsson (Šve) - Flavia Pennetta (Ita, 12) 5-7 6-4 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.