Austrija i Njemačka prate selekcije iz Azije

Pet selekcija za sada bez poraza

Austrija i Njemačka prate selekcije iz Azije

M. Maksimović

Svjetsko ekipno prvenstvo ulazi u završnicu.Za sada imamo pet selekcija koje su neporažene u grupnoj fazi ''Championship Dvizije''. Samo su dvije selekcije iz Evrope, Njemačka i Austrija.

Njemačka je u grupi B slavila u prva četiri meča bez izgubljene partije i prvo mjesto u grupi će potvrditi u duelu sa Srbijom. Austrijanci su u grupi C bili bolji od Mađarske,  Francuske i Kineskog Tajpeha.

 

Kinezi u Dortmundu jurišaju na šesti uzastopni naslov svjetskih prvaka. Za sada u grupi A imaju tri pobjede iz isto toliko mečeva, baš kao i selekcija Hong Konga. Upravo će u četvrtom kolu snage odmjeriti ove dvije reprezentacije.

 

Dva kola prije kraja, najveća gužva je u grupi D. Tamo imamo četiri reprezentacije sa identičnim omjerom 2-1. To su Japan, Rusija, Bjelorusija i Poljska. U srijedu će igrati Japan i Rusija, odnosno Bjelorusija i Poljska. U posljednjem petom kolu Japan igra sa Slovačkom, Bjelorusija protiv Hrvatske, dok bi vrlo zanimljivo moglo biti u susretu Rusije i Poljske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije