Austrija u četvrtfinalu nakon 17 godina

Rusija, Njemačka, Švedska u borbu za opstanak

Austrija u četvrtfinalu nakon 17 godina

M. Maksimović

Sve je jasno nakon današnjih mečeva u Svjetskoj grupi Davis Cupa. Kompletirana su tri para četvrtfinala, a jedina nepoznanica ostaje u susretu Kanade i Francuske.

Protiv Španije u četvrtfinalu će biti Austrija koja je posljednji tamo bila još 1995.godine. Junak dvoboja protiv Rusije je bio Jurgen Melzer koji je osvojio dva od tri boda. Trećeg dana je u tri seta nadigrao Alexa Bogomolova Jr, po setovima 6-2,6-4,6-1.

Bogomolov je rođen u Moskvi, ali je od 1992.godine živi na Floridi, devet godina je igrao pod zastavom SAD. U situaciji dvojnog državljanstva je izabrao Rusiju, ali se nije proslavio. Austrijanci su iskoristili svoju priliku, a konačnih 3:2 u meču postavio je Igor Kunitsyn.

Srbija je plasman u četvrtfinale potvrdila u meču Tipsarević - Ryderstedt. Janko je slavio u tri iako nije bilo lako pogotovo u drugom i trećem setu. šveđanin je propustio tri break lopte u drugom setu, dvije u četvrtom, jednu koja je bila ustvari set lopta u desetom gemu. Propustio je Šveđanin i velikih 4-1 u tie breaku, Janko je dobio set sa 7-5 u tie breaku. Treći bod je Tipsarević izborio u 12.gemu trećeg seta. Ryderstedt je spasio dvije meč lopte, treću nije. Srbija će u četvrtfinalu na noge Češkoj, Švedska će u borbu za opstanak.

Rezutati 1.kolo:
Srbija - Švedska 4:1
Češka - Italija 4:1
Japan - Hrvatska 2:3
Njemačka - Argentina 1:4
Švicarska - SAD 0:5
Kanada - Francuska 1:2
Austrija - Rusija 3:2
Španija - Kazahstan 5:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti