Austrijanci najbolju u paru, Hrvatska ima medalju u singlu

EP u stonom tenisu

Austrijanci najbolju u paru, Hrvatska ima medalju u singlu

M. Maksimović

Na Evropskom prvenstvu u danskom Herningu, dobili smo polufinaliste u konkurenciji stonotenisera.veliki uspjeh je ostvario Kinez koji igra pod zastavom Hrvatske, Ruiwu Tan ulaskom u polufinale.

On je u meču četvrtfinala nakon velike borbe u sedam setova pobjedio Dimitrija Ovtcharova iz Njemačke 4:3.Osvajač brončane medalje sa posljednjih Olimpijskih igara u Londonu je ispustio veliku prednost, vodio je 3:1 u setovima.

 

Za razliku od Kineza, drugi hrvatski stonoteniser, Andrej Gaćina je zaustavljen u četvrtfinalu.Gaćina je poražen od aktuelnog evropskog prvaka, petog igrača svijeta Tima Bolla 4:1.Pored Ruiwu i Bolla u polufinale su ušli Rumun Adrian Crisan i još jedan Nijemac Bastian Steger.

 

U konkurenciji muških parova evropski prvaci su postali Austrijanci Robert Gardos i Daniel Habesohn.

Oni su nakon 64 minute velike borbe pobjedili Kristiana i Mattiasa Karlssona 4:3, 12:10 u sedmom setu. Tako su Gardos i Habesohn ponovili rezultat Schlagera i Jindraka iz 2005.godine.

 

Četvrtfinale singl:

Timo Boll (Nje) - Andrej Gaćina (Hrv) 4:1 

Adrian Crisan (Rum) - Joao Monteiro (Por) 4:0

Bastian Steger (Nje) - Vladimir Samsonov (Bje) 4:0

Ruiwu Tan (Hrv) - Dimitrij Ovtcharov (Nje) 4:3 

 

Finale parovi:

Gardos/Habesohn (Aut) - Karlsson/Karlsson 4:3 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.