Azarenka, Cibulkova i Watson bez problema do trećeg kola
Foto: EPA

Wimbledon, 2. kolo

Azarenka, Cibulkova i Watson bez problema do trećeg kola

Viktorija Azarenka se plasirala u treće kolo Wimbledona pobjedom nad Elenom Vesninom rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Azarenka će u narednom meču odmjeriti snage sa Heather Watson koja je nešto ranije, također sa 2:0, po setovima 6:0 i 6:4 savladala Anastasiju Sevastovu.

I Dominika Cibulkova je bez većih problema savladala Jennifer Brady rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:4, pa će u trećem kolu odmjeriti snage sa Hrvaticom Anom Konjuh koja je u zanimljivom meču slavila protiv Irine Begu sa 2:1. Prvi set je Konjuh dobila nakon tie-breaka (7:3) rezultatom 7:6, Rumunka je bila bolja u drugom setu koji je ekspresno riješila u svoju korist rezultatom 6:2, da bi se u trećem setu Konjuh vratila u pravi ritam i bila bolja rezultatom 6:3.

Grkinja Marija Sakkari je bila bolja od Krystine Pliskove rezultatom 2:1, po setovima 6:7, 6:4, 6:4, te će u trećem kolu odmjeriti snage sa boljom iz meča Konte i Vekić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi