Azarenka osvojila set, pa izgubila od Serene

Četvrtfinale Wimbledona

Azarenka osvojila set, pa izgubila od Serene

E. Škorić

Najbolja igračica svijeta Serena Williams očekivano se našla u samoj završnici Wimbledona.

Serena je u četvrtfinalu savladala Viktoriju Azarenku, koja je pružila popriličan otpor prvoj igračici svijeta i u pojedinim trenucima je djelovalo da će Bjeloruskinja pobijediti.

Amerikanka je bila poprilično loša u prvom setu. Azarenka je brejkom u četvrtom gemu stigla do prednosti u setovima.

Dobro se Azarenka držala početkom drugog seta, a onda je Serena počela da dominira. U četvrtom gemu je američka teniserka propustila da iskoristi čak tri-brejk lopte, ali je zato u šestom gemu iskoristila jednu od dvije.

Na kraju je i u osmom gemu napravila brejk za 6:2 i odlazak u treći set. Serena je povela 3:0, te je zadržala prednost servisa i na kraju trijumfovala.

Na putu do finala ostala joj je još jedino Maria Šarapova. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.