Azarenka prejaka za Caroline Wozniacki
Foto: epa.eu

Dvostruka šampiona slavila

Azarenka prejaka za Caroline Wozniacki

Victoria Azarenka, dvostruka pobjednica Australian Opena,u okviru drugog kola prvog ovosezonskog Grand Slama savladala je osmu nositeljicu Caroline Wozniacki sa 2:0 u setovima. 

Gledaoci su od ovoga duela očekivali mnogo uzbudljiviji meč, a prvi set bio je izuzetno kvalitetan sa obje strane, ali je bjeloruska teniserka u drugom bila superiorna i zasluženo je došla do trijumfa za 98 minuta igre.

Azarenka je sjajno otvorila meč, povela je sa 3:0 uz dva breaka, ali se Dankinja nije predavala. Nakon što je Bjeloruskinji malo popustio prvi servis, Caroline je izjednačila na 4:4. U ključnom gemu kada se činilo da Wozniacki dominira, Azarenka je ponovo proigrala. Danska teniserka je uspjela spasiti tri break lopte, ali je Bjeloruskinja iskoristila četvrtu i povela sa 5:4, a potom rutinski set privela kraju.

Drugi set je izgledao više rutinski za dvostruku šampionku, a nakon breaka u trećem gemu Bjeloruskinja je dominirala do kraja i slavila sa 6:2 za konačnih 2:0.

Rezultat, 2. kolo:

Azarenka V. (Blr) - Wozniacki C. (Den) 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.