Azarenka zbog sina ne igra u finalu Fed Cupa
Foto: EPA

Borba za starateljstvo

Azarenka zbog sina ne igra u finalu Fed Cupa

Bjeloruska teniserka Victoria Azarenka saopštila je da će propustiti finale Fed Cupa. 

Nakon što je nedavno otkazala nastup na US Openu, ova 28-godišnja bjeloruska teniserka neće nastupiti ni za svoju zemlju u finalu Fed Cupa, a razlozi su svima dobro poznati. 

Azarenka već neko vrijeme vodi borbu za starateljstvom nad desetomjesečnim sinom Leom, a dok cijeli slučaj ne bude zatvoren sud joj je zabranio da napušta Kaliforniju.

"Victoria neće moći da igra. Velika je šteta, ali sada ne možemo ništa da promijenimo", rekao je bjeloruski selektor Eduard Dubrov. 

Bjelorusija će se u finalu elitnog takmičenja sastati sa Sjedinjenim Američkim Državama. Mečevi će se igrati 11. i 12. novembra u Minsku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi