Bacsinszky bolja od Bouchard

Švajcarkinja ide u 3. kolo Roland Garrosa

Bacsinszky bolja od Bouchard

Švajcarkinja Timea Bacsinszky savladala je kanadsku teniserku Eugenie Bouchard (6:4, 6:4) u 2. kolu Roland Garrosa.

Bacsinszky se nije proslavila u prvim minutama meča, pa je nakon pet odigranih gemova gubila sa 4:1. Nakon toga uslijedio je neshvatljiv pad u igri Bouchard, što  švajcarska teniserka koristi i nevjerovatnom serijom od 10 uzastopnih gemova dolazi na korak od konačnog trijumfa. Bacsinszky je imala servis za prolaz u 3. kolo turnira, ali tada Kanađanka prekida veliki seriju i smanjuje na 5:1 u drugom setu. Nedugo zatim Bouchard potvrđuje brejk.

U 8. gemu viđena je velika borba na obje strane. Bacsinszky uspijeva da spasi četiri brejk lopte, međutim, Bouchard je bila istrajnija te joj ofanzivna igra donosi smanjenje zaostatka. U istom ritmu je nastavila Kanađanka, pa 9. gem osvaja bez izgubljenog poena. 

Deveta teniserka svijeta u nastavku se suočavala sa novim brejk loptama. Ipak, sa četiri vezana poena Bacsinszky je došla do plasmana u treće kolo.

Ovo je bio drugi međusobni duel ove dvije teniserke i druga pobjeda Švajcarkinje.

Njena naredna protivnica biće bolja iz okršaja Parmentier - Falconi.

Spomenimo i to da je Španjolka Carla Suarez Navarro bila bolja od Kineskinje Qiang Wang (6:1, 6:3), a ubjedljivu pobjedu ostvarila je i srbijanska teniserka Ana Ivanović u duelu sa Japankom Kurimi Narom (7:5, 6:1).

Plasman u treće kolo drugog ovosezonskog Grand Slama obezbijedila je i Italijanka Karin Knapp, koja je u dva seta savladala Letonku Anastasiju Sevastovu (6:3, 6:4).

Iznenađenje je priredila Kazahstanka Yulia Putintseva izbacivši iz daljeg takmičenja Njemicu Andreu Petković (6:2, 6:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi