Baghdatis i Isner stigli do finala Atlante

Marcos posljednji turnir osvojio 2010. godine

Baghdatis i Isner stigli do finala Atlante

Amerikanac John Isner i Cipranin Marcos Baghdatis borit će se za naslov pobjednika ATP turnira u Atlanti, kojim je počela US Open serija na tvrdoj podlozi na sjevernoameričkom tlu, koja će u septembru kulminirati posljednjim Grand Slam turnirom u sezoni.

Isner je u dvoboju dvojice američkih tenisera za dva sata i 43 minute pobijedio Denisa Kudlu s 4-6, 6-2, 7-5 i probio se do svog petog finala na ovom turniru na kojem će tražiti put prema trećem uzastopnom trijumfu. U tome ga može spriječiti iskusni Marcos Baghdatis koji je za plasman u finale sa 6-7 (4), 6-3, 7-6 (4) za dva sata i 36 minuta pobijedio Luksemburžanina Gillesa Mullera.

Marcos je posljednji turnir osvojio još tamo 2010. godine kada je u finalu Sydneya dobio Ricahrda Gasqueta. Posljednje finale za ovog iskusnog tenisera bilo je ono oktobra 2011. godine, tada je poražena od Janka Tipsarevića. Radilo se o ATP turniru u Kuala Lumpuru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.