Bartoli: Nadal više ne spada u veliku četvorku

Prokomentarisala pad Španca

Bartoli: Nadal više ne spada u veliku četvorku

Francuska teniserka Marion Bartoli izjavila je kako Rafael Nadal više ne zaslužuje da se svrstava u 'veliku četvorku' svjetskog tenisa.

Španski teniser u posljednjih nekoliko mjeseci pruža neprepoznatljive partije, a na Wimbledonu je pretrpio poraz već u drugom kolu, kada ga je savladao Dustin Brown.

"Nadal se ubraja u veliku četvorku zbog onoga što je napravio u prošlosti. Međutim, gledajući sadašnju formu i rezultate, on to ne zaslužuje i daleko je od ostale trojice tenisera", izjavila je Bartoli, te dodala:

"Kada igrate protiv Nadala, loptica je 25 km/h sporija a kada servira, brzina ne prelazi 185 km/h. On je ranjiv na svakom returnu. Ne znam šta se toliko promijenilo kod Nadala, da li je to do reketa, načina pripreme ili do neke njegove porvede? Nadal se mora vratiti u sami vrh, a to je pitanje za njegov stručni tim".

Uz Rafaela Nadala, svjetska javnost među veliku četvorku današnjeg tenisa ubraja Novaka Đokovića, Rogera Federera i Andyja Murrayja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.