Bašić i Brkić dokrajčili Poljsku za veliku pobjedu BiH

Prva grupa Euroričke zone

Bašić i Brkić dokrajčili Poljsku za veliku pobjedu BiH

E. Škorić

Teniska bh. reprezentacija ostvarila je pobjedu nad Poljskom u prvom kolu Prve grupe Euroafričke zone Davis Cupa.

BiH je nakon prvog dana vodila s 2:0, pošto su jučer pobjede ostvarili Mirza Bašić i Damir Džumhur nad Kamilom Majchrzakom i Hubertom Hurkaczom.

U parovima je danas Bašić s Tomislavom Brkićem odmjerio snage protiv Lukasza Kubota i Marcina Matkowskog. 

Poljski dvojac imao je veliku ulogu favorita, ali su Bašić i Brkić odigrali sjajan meč. U prvom setu nije bilo brejkova, pa je naš par u taj-brejku ostvario pobjedu, da bi na isti način završio i drugi set.

Poljaci su poveli sa 2:0 u trećem setu, ali Bašić i Brkić uzvraćaju brejkom i dolaze do 2:2. U šestom gemu Matkowski i Kubot dolaze do brejka, te i do svog prvog seta, pa su smanjili na 2:1 i vratili neizvjesnost meču u Zenici.

Poljaci su uhvatili ritam i u četvrtom setu, a brejk u prvom gemu bio im je dovoljan da dođu do izjednačenja i petog seta. 

Kada je izgledalo da naš tandem neće lako uspjeti da se vrati, otvorio je peti set fantastično - vezao tri gema uz jedan brejk i došao na kraju do pobjede, a u drugom kolu naša reprezentacija igrat će protiv Holandije i najvjerovatnije će biti domaćin.

Davis Cup:
Bašić/Brkić - Matkowski/Kubot 7:6, 7:6, 3:6, 4:6, 6:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi