Bašić i Šetkić počinju avanturu u kvalifikacijama US Opena

Saznali protivnike

Bašić i Šetkić počinju avanturu u kvalifikacijama US Opena

E. Čaušević

Posljednji Grand Slam turnir u ovoj sezoni igra se u Sjedinjenim Američim Državama.

US Open zvanično počinje danas mečevima prvog kola kvalifikacija u muškoj i ženskoj konkurenciji. U kvalifikacijama US Opena nastupit će i dva bh. tenisera Mirza Bašić i Aldin Šetkić.

Naši teniseri će sutra izaći na teren. Prvi će igrati Mirza Bašić koji će prolaz u drugo kolo kvalifikacija US Opena tražiti protiv australskog tenisera Samuela Grotha koji je inače 174. teniser svijeta. Ovaj meč igra su sutra od 17 sati.

U istom terminu trebao bi igrati i Šetkić koji će snage odmjeriti protiv njemačkog tenisera Stebea. Damir Džumhur prvi meč će igrati u okviru prvog kola US Opena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi