Bašić ispao iz Top 200, Džumhur pao za jedno mjesto

ATP lista

Bašić ispao iz Top 200, Džumhur pao za jedno mjesto

E. Škorić

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur nazadovao je za jednu poziciji na najnovijoj ATP listi.

Džumhur je, unatoč pobjedi nad Južnijem u prvom kolu Roland Garrosa, nazadovao na ATP listi i sada je 88. sa 601 bodom.

Mirza Bašić je, nažalost, ispao iz Top 200. Nazadovao je 10 pozicija i trenutno je 207. igrač svijeta sa 233 boda, dok je Aldin Šetkić 212. sa 226 bodova. Šetkić je na toj poziciji bio i prije sedam dana.

Nazadovao je i Tomislav Brkić koji je sa 242. pao na 246. mjesto. 

Među prvih 10 tenisera nije bilo promjena. U prvih 20 tenisera dogodila se tek jedna promjena, pa je Amerikanac John Insera stigao na 16. mjesto ispred Južnoafrikanca Kevina Andersona. 

Inače, vidan napredak zabilježio je Austrijanac Dominic Thiem, koji je sa 41. dospio na 31. mjesto poredaka najboljih tenisera svijeta. Mladi Hrvat Borna Ćorić je napredovao za sedam mjeta i sada je 46. na listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.