Bašić iz kvalifikacija do četvrtfinala

Challenger u Eckentalu

Bašić iz kvalifikacija do četvrtfinala

Mirza Bašić je uspio iz kvalifikacija probiti se do četvrtfinala ATP Challengera u Eckentalu. U drugom kolu Bašić je nadigrao trećeg nositelj, Marsela Ilhana u dva seta 7-6(7), 6-3.

117. igrač svijeta u ovom trenutku i treći nositelj na ovom turniru je imao break prednosti, pa još dvije set lopte u tie breaku, ali je Mirza sve izvukao i na kraju je dobio tie break 9-7.

U drugom setu je Bašić uzeo dva puta servisom svom protivniku i sa tri breaka ukupno, Bašić je zaključio posao.

Mirza je imao 57 posto prvog servisa, nakon prvog servisa je osvojio 75 posto poena, nakon drugog 62. Uz tri dvostruke, Bašić je zabio i 10 aseva.

U dosadašnjem dijelu turnira Bašić je ostvario pet pobjeda, tri u kvalifikacijama, dvije u glavnom turniru bez izgubljenog seta. U četvrtfinalu Bašić čeka pobjednika meča Bubka/Matsukevitch.

Rezultati 2. kolo:
Mirza Bašić (BiH) - Marsel Ilhan (Tur, 3) 7-6(7),6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.