Bašić lagano poražen
Foto: EPA

Već u prvom kolu Challengera

Bašić lagano poražen

M. Šljivak

Bh. teniser Mirza Bašić oprostio se od nastupa na ATP Challengeru u francuskom Cherbourgu. On je u meču prvog kola lagano poražen od Italijana Luce Vannija s 2:0, dva puta po 6:4 u setovima.

Vanni je odigrao dosta dobar meč. Konstantno je vršio pritisak na Bašićev servis, a u sedmom gemu prvog seta dolazi i do prvog breaka koji mu je na kraju odličnim servisom donio i osvajanje prvog seta sa 6:4.

Jedan oduzeti servis je presudio i drugi set. U petom gemu je Vanni iskoristio treću break loptu, a do kraja je više nego sigurno sačuvao prednost, te je i drugi set osvojio sa 6:4 za konačnih 2:0 u setovima.

ATP Challenger Cherbourg, 1. kolo:

Vanni - Bašić 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi