Bašić: Moj naredni cilj je ulazak u najboljih 100

Razgovor za Tennis Actu

Bašić: Moj naredni cilj je ulazak u najboljih 100

Dž. Mrakić

Drugi reket Bosne i Hercegovine Mirza Bašić nastupe u 2015. godini okončat će među 140 najboljih tenisera na ATP listi.

Bašić je igrao tri Challenger finala, osvojio je prvu Challenger titulu u karijeri, porazio je pet „top 100“ tenisera i ostvario je ranking karijere.

S obzirom da je sezona za većinu tenisera gotova i da ne brani niti jedan bod do kraja godine, Bašić (ATP 135) najvjerovatnije u preostale dvije sedmice neće napuštati najboljih 140, što bi u odnosu na kraj prethodne godine predstavljao pomak od čak 130 pozicija (ATP 271).

Naš teniser ima odličnu godinu iza sebe, međutim ne namjerava se zaustaviti na ovome.

„Ovo je moja najbolja sezona do sada. Zadovoljan sam ovom sezonom i nadam se da ću narednu godinu, koja počinje za nekoliko sedmica, započeti dobro i da ću još više poboljšati svoj ranking. Moj naredni, glavni, cilj je plasman među najboljih 100“, izjavio je naš teniser u kratkom razgovoru za Tennis Actu portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.