Bašić na korak od glavnog žrijeba Australian Opena

Pobijedio Rumuna Copila

Bašić na korak od glavnog žrijeba Australian Opena

M. Šljivak

Bh. teniser Mirza Bašić nalazi se na korak od plasmana u glavni žrijeb kvalifikacija prvog Grand Slama sezone Australian Opena.

Bašić je večeras savladao 196. igrača svijeta, Rumuna Mariusa Copila s 2:0, po setovima 6:3 i 7:6.

Sjajan meč je odigrao Mirza. Već na otvaranu prvog seta dolazi do breaka i vodstva od 2:0, da bi potom ipak dopustio Copilu da se vrati i izjednači na 2:2.

Međutim, ostatak prvog seta potpuno pripada Bašiću. Bez većih problema je priveo prvi set kraju sa 6:3.

Drugi set donosi mnogo izjednačeniji tenis. Copil u sedmom gemu pravi break, ali Mirza vraća servis već u narednom gemu, te se ušlo u tie-break. Dominirao je u ovom dijelu seta naš teniser, te je osvojio i drugi set sa 7:6.

Bašić je tako stigao do plasmana u treće kolo kvalifikacija, gdje će igrati protiv Indijca Saketha Mynenija, 168. igrača svijeta.

Australian Open, kvalifikacije, 2. kolo:

Bašić - Copil 2:0 (6:3, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije