Bašić na otvaranju protiv Ghorbela

Davis Cup reprezentacija BiH igra sa Tunisom

Bašić na otvaranju protiv Ghorbela

D. Kurbegović

Teniska reprezentacija naše zemlje od ponedjeljka se nalazi u Zenici, gdje će od 4. do 6.marta u zeničkoj Areni u okviru 1. kola Euroafričke zone snage odmjeriti sa selekcijom Tunisa.

Našu selekciju predvode Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić, dok je selektor Amer Delić, koji je prijavljen i kao igrač, ako bi se desila neka povreda. 

Danas je u Areni održan i žrijeb parova za naredna tri dana. Sutra od 13 sati prvi na teren izlaze Mirza Bašić i Anis Ghorbel, a nakon toga igrat će Tomislav Brkić i Malek Jaziri. Drugog dana u subotu je planiran meč u dublu, našu selekciju će predstavljati Bašić i Brkić, dok će im se suprotstaviti dvojac Jaziri i Mansouri.

Za nedjelju je planiran duel Bašića i Jazirija, ter Brkića i Ghorbela. Podsjetimo naša Davis Cup reprezentacija nalazi se na 49. mjestu, dok je Tunis plasiran na 83. mjesto.

Svi mečevi će se igrati u zeničkoj Areni na brzoj podlozi, a iz redova naše selekcije pozivaju publiku u naredna tri dana, da bude dodatni vjetar u leđa našim reprezentativcima, kako bi se plasirali u naredni krug takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi