Bašić nakon trilera slavio i plasirao se u osminu finala

Šetkiću poraz, Bašiću pobjeda

Bašić nakon trilera slavio i plasirao se u osminu finala

Bh. teniser Mirza Bašić je nakon velike borbe u tri seta savladao Čeha Adama Pavlaseka i plasirao se u osminu finala Challengera u Mersinu.

Prvi set pripao je Pavlaseku, koji je slavio sa 7:5. Preostala dva seta odlaze u tie-break, u kojim se oba puta bolje snašao bh. teniser.

U tie-breaku drugog seta je Bašić slavio za 7:3, da bi mu u odlučujućem trećem bio potreban samo jedan mini break da ga osvoji rezultatom 7:5.

Tako se Mirza Bašić nakon tačno dva i po sata nadmetanja sa Pavlasekom plasirao u osminu finala, gdje će se sastati sa pobjednikom duela Krajinović - Caralles Baena.

Dodajmo i to da se naš drugi predstavnik na ovom turniru Aldin Šetkić od takmičenja oprostio jutrošnjim porazom od Hrvata Delića. Bilo je 2:0, po setovima 7:6 i 6:3.

Naš treći predstavnik u Mersinu Damir Džumhur nešto kasnije igra svoj meč protiv domaćeg predstavnika Ilkela.

Challenger Mersin, 1/16 finala:

Bašić - Pavlasek 2:1 (5:7, 7:6, 7:6)
Šetkić - Delić 0:2 (6:7, 3:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije