Bašić nakon velike borbe do polufinala Challengera u Meksiku

Pobjeda našeg tenisera

Bašić nakon velike borbe do polufinala Challengera u Meksiku

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić slavio je pobjedu sinoć protiv Victora Estrelle sa 2:1 u četvrtfinalu Challengera u meksičkoj Guadalajari.

Bašić je prvi set odigra veoma dobro protiv 91. tenisera svijeta i prvog nositelja na ovom turniru, pa je napravio jedan brejk u šestom gemu što mu je bilo dovoljno da na kraju slavi sa 6:3 i povede 1:0 u setovima.

Ipak, drugi set je pripao Estrelli koji je nakon taj brejka slavio sa 7:3 i izjednačio na 1:1. Bašić je u odlučujućem setu bio više skoncentrisan pa mu je ponovo jedan brejk bio dovoljan da dođe do pobjede od 6:3 i prolaza u polufinale.

Tamo ga čega meč protiv Jasona Junga koji je 170. teniser svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi