Bašić nakon velike borbe srušio Jazirija za pobjedu BiH

Davis Cup

Bašić nakon velike borbe srušio Jazirija za pobjedu BiH

E. Škorić

Bh. teniser Mirza Bašić je nakon velikog preokreta pobijedio Maleka Jazirija, pa je Bosna i Hercegovina prošla u drugo kolo Druge grupe Euro-afričke zone Davis Cupa.

Bh. reprezentacija je u Zenici vodila 2:1 protiv Tunisa, pa je pobjeda Bašića donijela konačnog pobjednika i prije petog meča, u kojem bi eventualno igrali Brkić i Ghorbel.

Rezultati po setovima govore dovoljno koliko su Bašić i Jaziri bili izjednačeni, ali srećom Bašić je na kraju velike borbe izašao kao pobjednik. Slavio je sa 5:7, 4:6, 7:6, 7:6, 6:3.

Mizra je loše počeo, pa je Tunižanin nakon 37 minuta igre dobio prvi set. Do rezultata 4:4 u drugom setu nije bilo naznaka ko bi mogao do seta, a onda brejk Tunižanina, koji je stigao na korak do pobjede.

A onda velika borba Bašića, koji prvo u taj-brejku uzima treći set, a u četvrtom setu je također igran taj-brejk. Bašić je spasio tri vezane meč-lopte, a onda je dobio set sa 18:16.

U odlučujućem setu je Bašić bio fantastičan, Jaziri nije imao šta da traži i naš teniser je sa 6:3 završio posao.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi