Bašić nastavlja s pobjedama, Šetkić ispao

ATP Sofia, kvalifikacije

Bašić nastavlja s pobjedama, Šetkić ispao

M. Šljivak

Mirza Bašić nastavlja sa odličnim igrama na početku nove teniske sezone.

Bašić je danas ostvario plasman u finale kvalifikacija ATP turnira u Sofiji, a pobijedio je Izraelca Amira Wintrauba s 2:1, po setovima 6:7, 6:3 i 7:5.

Izraelac je bolje ušao u meč. Napravio je break u šestom gemu, ali se uspio u devetom gemu vratiti, pa je meč otišao u tie-break. Tamo se bolje snalazi Izraelac, te osvaja prvi set sa 7:6.

Mirza dominira u prvom setu. Oduzeo je servis protivniku u drugom gemu, te ga je bez većih problema sačuvao do kraja, te je osvoji drugi set sa 6:3.

Dobro je bh. teniser otvorio odlučujući treći set. Ponovo je oduzeo servis protivniku, ali je zatim na servis za pobjedu dopustio protivniku da se vrati na 5:5.

Ipak, već u narednom gemu novi break. Mirza je uspješno servirao za pobjedu, te se plasirao u finale kvalifikacija.

Tamo ga čeka Uzbekistanac Farrukh Dustov.

On je danas s 2:1, po setovima 5:7, 6:3 i 6:3 savladao još jednog bh. tenisera Aldina Šetkića, te je tako spriječio duel dva naša tenisera.

ATP Sofia, kvalifikacije:

Bašić - Weintraub 2:1 (6:7, 6:3, 7:5)

Šetkić - Dustov 7:5, 3:6, 3:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi