Bašić nije uspio napraviti novo iznenađenje

Poražen u drugom kolu ATP turnira u Sofiji

Bašić nije uspio napraviti novo iznenađenje

E. Škorić

Bosanskoheregovački teniser Mirza Bašić zaustavljen je u drugom kolu ATP turnira u Sofiji.

Bašić je u prvom kolu savladao Bhambrija, no nije uspio da iznenadi Guillerma Garciju-Lopeza, 27. igrača svijeta. Poražen je sa 6:3, 6:4. 

Španac je brejkom u šestom gemu došao do prvog seta, kojeg je dobio sa 6:3. Naš Mirza nije imao nijednu brejk šansu u prvom setu.

Loše je Bašić otvorio drugi set, pa mu je Garcia-Lopez odmah oduzeo prednost servisa. 

Bašiću se ukazala šansau sedmom gemu, dva puta je bio na poen od brejka, ali je Španac odolio njegovim napadima, pa je stigao ona kraju do pobjede.

Garcia-Lopez će sada igrati protiv boljeg iz duela Berankis - Muller, a nama ostaje da pratimo Damira Džumhura, koji sutra u drugom kolu igra protiv Nijemca Philippa Kobelschreibera. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi