Bašić, očekivano, položio oružje u duelu sa Berdychom
FOTO: EPA

Berdych slavio sa 3:0

Bašić, očekivano, položio oružje u duelu sa Berdychom

A. Beganović

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić nije se uspio plasirati u 3. kolu prvog Grand Slam turnira Australian Opena.

U svom prvom Grand Slamu karijere bosanskohercegovački teniser je poražen u 2. kolu od šestog nositelja Tomasa Berdycha.

U prvom setu Bašić je dobro parirao favoriziranoom Berdychu, a do desetog gema nije bilo breaka. Međutim, onda je Berdych ubacio u brzinu više i oduzeo je servis Bašiću za 6:4.

U drugom setu igra bosanskohercegovačkog tenisera se raspala, što je Berdych znao iskoristiti i set je riješio u svoju korist bez izgubljenog gamea.

Nakon lošeg drugog seta Bašić se u trećem ponovo budi i pruža dobar otpor šestom nositelju turnira. Do osmog gamea oba tenisera su držala svoj servis, a onda Berdych pravi break i stiže do prednosti 5:3.

Iskusni češki teniser u narednom gameu potvrđuje osvojeni break i meč završava onako kako je i očekivao. Slavio je Berdych sa 6:4, 6:0, 6:3, a Bašić se nije osramotio, odosno pružio je dobru partiju protiv u ovom trenutku mnogo boljeg protivnika.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije