Bašić pao u dva, Šetkić u tri seta

Prvo kolo kvalifikacija Roland Garrosa

Bašić pao u dva, Šetkić u tri seta

Aldin Šetkić i Mirza Bašić su završili svoj nastup u kvalifikacijama ovogodišnjeg Roland Garrosa. Italijan Matteo Viola, 224. igrač svijeta je u dva seta eliminisao Bašića, dok je Poljak Michal Przysiezny (140.) nakon velike borbe savladao Aldina Šetkića.

Mirza Bašić je dobro krenuo, uzeo je na početku servis Violi, ali je nakon toga čak tri puta zaredom gubio svoj servis. U drugom setu je Mirza spasio svije break lopte u osmom gemu, ali je posustao četiri gema kasnije. Viola je prošao 6-2, 7-5. 

Šetkić je za razliku od Bašića bio puno bliže pobjedi. Imao je svoje prilike, pogotovo na otvaranju trećeg seta kada je imao četiri break lopte, ali nažalost niti jednu nije iskoristio.

Kazna za propušteno je došla kod 3-2. Przysiezny je poveo 4-2 i break prednosti je sačuvao do kraja. U prvom setu je Aldin ispustio jednu break priliku, u drugom je uspio doći do breaka kod 4-4. Na kraju je nakon velike borbe koja je trajala 121 minutu, Przysiezny je slavio 6-4, 4-6, 6-3. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.