Bašić poražen na startu kvalifikacija za turnir u Stuttgartu

ATP turnir Serije 250

Bašić poražen na startu kvalifikacija za turnir u Stuttgartu

D. Rakanović

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić poražen je na startu kvalifikacija za ATP turnir Serije 250 u Stuttgartu.

Bašića je u prvom kolu kvalifikacija za Mercedes kup pobijedio Kazahstanac Alexander Bublik sa 7:5, 6:3.

Bh. teniser je loše počeo meč izgubivši svoj servis u drugom gemu, pa je Bublik veoma brzo stigao do prednosti 3:0. Ipak, Mirza u petom gemu uspijeva napraviti brejk koji je i potvrdio i dolazi do 3:3. Završnica seta pripada kazahstanskom teniseru koji u 13. gemu uspijeva oduzeti servis Bašiću i povesti sa 1:0 u setovima.

U drugom setu Bublik ponovo počinje odlično. Oduzeo je servis Bašću u drugom gemu, koji je u narednom potvrdio i došao do prednosti od 3:0. Kazahstanac je do kraja meča uspješno čuvao svoj servis i priveo meč kraju rezultatom 6:3. 

Turnir u Stuttgartu igra se za nagradni fond od 630.785 eura.

ATP Stuttgart kvalifikacije 1. kolo: Mirza Bašić - Alexander Bublik 5:7, 3:6

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi