Bašić poražen u četvrtfinalu Leona

Challenger u Meksiku

Bašić poražen u četvrtfinalu Leona

Bh. teniser Mirza Bašić poražen je rano jutros u četvrtfinalu ATP Challengera u meksičkom Leonu od Rajeeva Rama sa 2:0 u setovima.

Iako je Bašić igrao sjajno proteklih dana u Meksiku te je prošle sedmice osvojio titulu na jednom turniru, danas je ipak morao položiti oružje i nije imao mnogo šansi protiv američkog tenisera.

Ram je meč vjerovatno prelomio u taj brejku prvog seta kada je slavio sa 7:2 i poveo 1:0 u setovima. To mu je dalo krila u drugom setu pa je napravio dva brejka i jednom izgubio svoj servis što mu je bilo dovoljno da slavi sa 6:3 i plasira se u polufinale ovog turnira. Meč je trajao sat i 18 minuta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi