Bašić poslao kući četvrtog nositelja

Bh. teniser bolji od Andreja Martina

Bašić poslao kući četvrtog nositelja

A. Beganović

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić u 1. kolu ATP Challegnera koji se igra u Quimperu (Francuska) za nagradni fond od 42.500 eura, savladao je četvrtog nositelja Slovaka Andreja Martina (7:6, 4:6, 7:5).

Mirza Bašić je sjano otvorio ATP Challenger u Francuskoj. Već u prvom kolu, u dosta izjednačenom meču, savladao je favorita Andreja Martina, koji je postavljen za četvrtog nositelja.

U prvom setu naš teniser je slavio u trinaestoj igri, da bi potom Slovak uzvratio sa 6:4, a odlučujući set Bašić je riješio u svoju korist rezultatom 7:5.

U osmini finala Bašić će igrati protiv boljeg iz meča Ouahab - Olivetti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti