Bašić preko favoriziranog Ribe do 3. kola kvalifikacija

Bašić preko favoriziranog Ribe do 3. kola kvalifikacija

A. Beganović

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić plasirao se u 3. kolo kvalifikacija ATP turnira u Bukureštu, koji se igra za nagradni fond od 426.605 eura.

U 2. kolu kvalifikacija Bašić je bio bolji od 2. nositelja, španskog tenisera Perea Ribe. Slavio je bosanskohercegovački teniser u dva seta. Prvi je Bašić dobio 6:4, da bi drugi riješio u svoju korist sa 6:3. 

Podsjetimo, rano jutros Bašić je u 1. kolu kvalifikacija savladao domaćeg tenisera Victora Crivoija, a u 3. kolu kvalifikacija igrat će protiv boljeg iz meča Vatutin - Berankis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.