Bašić prošao prvu prepreku u Parizu
Foto: EPA

Roland Garros, 1. kolo kvalifikacija

Bašić prošao prvu prepreku u Parizu

M. Šljivak

Bh. teniser Mirza Bašić plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za Roland Garros. Mirza je dana savladao Slovenca Blaža Rolu sa 2:0, po setovima 7:6 i 6:3.

Prvi set je donio zaista veliku borbu, a Rola je u šestom gemu propustio čak četiri break lopte, koje bi mu vjerovatno donijele prednost u ovom setu. Otišlo se potom u tie-break, gdje odličnom igrom Bašić potpuno dominira i osvaja prvi set sa 7:6.

Drugi set donosi mnogo lakši posao za Bašića. Poveo je s 4:1, ali je zatim dopustio povratak breaka u sedmom gemu, te je Rola došao do šanse za izjednačenje.

Ipak, Mirza već u narednom gemu ponovo dolazi do breaka i vodstva od 5:3. Uspio je zatim sigurnim servisom da dođe do osvajanja drugog seta i prolaska u drugo kolo.

Protivnik Bašiću u drugom kolu biće 117. igrač Svijeta Andrey Rublev iz Rusije.

Roland Garros, kvalifikacije, četvrtfinale:

Bašić - Rola 2:0 (7:6, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi