Bašić razbio Slovenca u Moskvi

Sjajna igra bh. tenisera

Bašić razbio Slovenca u Moskvi

M. Šljivak

Bh. teniser Mirza Bašić plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Moskvi. On je u današnjem duelu savladao Slovenca Blaža Kavčiča koji mu je predao meč pred kraj trećeg seta pri uvjerljivom vodstvu našeg tenisera.

Mirza je već na početku meča propustio veliku šansu. Imao je tri break lopte, nije ih iskoristio, ali zato jeste Kavčić u narednom gemu i došao je do prednosti na samom otvaranju.

Novu šansu Bašić propušta u devetom gemu. Ponovo je imao četiri šanse da se vrati u set, ponovo ih nije iskoristio i Kavčič koristi prvu set loptu za osvajanje ovog dijela igre sa 6:3 i vodstva od 1:0.

Na početku drugog seta činilo se kako će Baši brzo završiti učešće u Moskvi. Slovenac je napravio break u prvom gemu, ali je potom Mirza zaigrao fantastično. Sve mu je išlo od ruke, dva puta je uzeo servis protivniku i na kraju je drugi set dobio sa 6:3 za izgjednačenje rezultata na 1:1.

Nastavio je Mirza da odličnom igrom i u trećem setu. U prvom gemu je oduzeo servis rivalu, a zatim ga je potpuno pregazio u odlučujućem setu.

Bez ikakvih problema je dobijao poene u ovom setu. Kavčič mu je na kraju predao pri rezultatu od 5:1 u trećem setu za našeg tenisera i Mirza je ostvario plasman u 2. kolo. Tamo ga čeka duel protiv Lasla Đerea iz Srbije.

ATP Moskva, 1. kolo:
Bašić - Kavčič 2:1 (3:6, 6:3, 5:1 predaja)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi