Bašić savladao Pecotića i plasirao se u četvrtfinale

ATP Challenger u Izmiru

Bašić savladao Pecotića i plasirao se u četvrtfinale

Bh. teniser Mirza Bašić je danas nakon preokreta slavio nad hrvatskim teniserom Matijom Pecotićem i tako se plasirao u četvrtfinale ATP Challengera u Izmiru.

Bašić je loše ušao u meč, a hrvatski teniser je u prvom setu slavio sa 6:3. Mirza je u drugom setu uzvratio istom mjerom, i identičnim rezultatom stigao do poravnanja na 1:1 u setovima.

Treći set donio je pravu borbu, a Bašić je napravio brejk i stigao do 5:3. Činilo se tada da će naš teniser lako doći do pobjede, ali se Hrvat probudio i sa dva vezana osvojena gema stigao do 5:5.

Ipak, Bašić se ekspresno 'probudio' i vratio brejk, te poveo sa 6:5. Naš teniser je potom na svom servisu bio i više nego siguran, te stigao do pobjede i plasmana u četvrtfinale.

Mirza Bašić će se tamo sastati sa pobjednikom duela kojeg će večeras odigrati Ilhan i Bjelica.

ATP Challenger Izmir, 1/8 finala:

Bašić - Pecotić 2:1 (3:6, 6:3, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.