Bašić se plasirao u 2. kolo kvalifikacija za Roland Garros

Savladao Gombosa

Bašić se plasirao u 2. kolo kvalifikacija za Roland Garros

Bh. teniser Mirza Bašić plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za Roland Garros pobjedom nad Norbertom Gombosom rezultatom 2:1.

Mirza Bašić je dobro otvorio meč i prvi set riješio u svoju korist rezultatom 6:3. Slovački teniser je u drugom setu uspio zaigrati bolje i u tie-breaku poravnati ukupni rezultat na 1:1. U njemu je Gombos slavio sa 7:4.

Odlučujući treći set donio je izjednačenu borbu, a u osmom gemu je Bašić napravio brejk i poveo sa 5:3. Bašić je u narednom gemu servirao za pobjedu, ali je Gombos vratio brejk.

Bašić je u 12. gemu odlučujućeg seta imao tri meč lopte na protivnikov servis. Naš teniser je imao 40:0, ali nije uspio poentirati i završiti meč, već je dozvolio Slovaku da poravna na 6:6. Mirza Bašić je osvojio naredna dva gema i na kraju upisao pobjedu i plasirao se dalje.

Bašić će se u narednom krugu kvalifikacija sastati sa Karatsevom, koji je u prethodnom kolu savladao Janviera sa 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi