Bašić u četvrtfinalu Challengera u Izmiru

Slavio protiv Griekspoora

Bašić u četvrtfinalu Challengera u Izmiru

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić plasirao se u četvrtfinale ATP Challengera u Izmiru nakon pobjede protiv Holanđanina Kevina Griekspoora sa 2:0 u setovima.

Mirza je bio veliki favorit u ovom meču s obzirom da je igrao protiv 962. tenisera svijeta, a tu ulogu je i opravdao sjajnom partijom. 

Bašić je prvi set riješio u svoju korsit rezultatom 6:3 nakon 33 minute igre. Drugi set je našem teniseru pripao nakon 26 minuta igre, a rezultat je bio 6:1. Podsjetimo da je Bašićev današnji protivnik u prvom kolu ovog turnira bio bolji od našeg predstavnika Tomislava Brkića.

Bašić će u četvrtfinalu igrati protiv Ilya Ivashkova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi