Bašić u četvrtfinalu Challengera u St. Remyju

Slavio protiv Nijemca Hanfmanna

Bašić u četvrtfinalu Challengera u St. Remyju

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić plasirao se u četvrtfinale Challengera u St. Remyju nakon pobjede protiv Nijemca Yannicka Hanfmanna sa 2:0 u setovima.

Mirza je danas opravdao ulogu favorita te je slavio sa 6:3, 6:3. Bila je ovo pobjeda u drugom kolu ovog turnira, nakon što je u prvom kolu slavio protiv Belgijanca Kimmera Coppejansa sa također 2:0.

Bašić će za plasman u polufinale igrati protiv boljeg iz meča Marco Trungelliti-Yannick Martens. Sigurno da će Mirza priželjkivati pobjedu Mertensa koji je 249. teniser svijeta, dok je Trungelliti na 120. poziciji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi