Bašić u četvrtfinalu turnira u Bresciji

Bolji od Zoppa

Bašić u četvrtfinalu turnira u Bresciji

M. Šljivak

Mirza Bašić plasirao se u četvrtfinale ATP Challengera u italijanskoj Bresciji.

Drugi reket BiH savladao je danas Estonca Jurgena Zoppa sa 2:1, po setovima 3:6, 6:3 i 6:4 i uspio je da ostvari plasman među osam najboljih igrača na ovom turniru.

Prvi set je ponudio poprilično izjednačen tenis. Obojica igrača su imala veoma siguran servis, ali je Zopp iskoristio greške Bašića u šestom gemu prvog seta i došao je do breaka koji mu je na kraju donio i prednost od 1:0, a Estonac je set dobio sa 6:3.

Međutim, bh. teniser je ubacio u brzinu više i u preostala dva seta je igrao mnogo bolje. Po jedan break mu je bio dovoljan u oba seta, servis je radio veoma dobro pa je naredna dva seta Bašić dobio sa 6:3 i 6:4, te je došao do pobjede.

ATP Challenger Brescia:

Bašić - Zopp 2:1 (3:6, 6:3, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi