Bašić u glavnom žrijebu  ATP turnira u Heilbrfonnu

Prošao kvalifikacije

Bašić u glavnom žrijebu ATP turnira u Heilbrfonnu

E. Škorić

Bh. teniser Mirza Bašić plasirao se na glavni turnir ATP Challengera u Heilbronna nakon pobjede nad Nijemcem Christianom Hirschmuellerom 4:6, 6:4, 6:2.

Bašić je nakon Tihomira Grozdanova i Kevina Krawietza u trećem kolu kvalifikacija bio bolji od njemačkog tenisera, 909. igrača svijeta. Hirschmueller je počeo bolje meč i prvi set dobio sa 6:4.

Ipak, Mirza se probudio, dobio drugi set sa 6:4, a u petom gemu trećeg seta došao do važnog breaka (3:2),  isti potvrdio i poveo sa 4:2. Naš teniser je breaknuo protivnika i i u sedmom gemu za 5:2, te je tada sve bilo gotovo. Meč je trajao nešto više od sat i po.

Mogući Bašićevi protivnici na početku turnira su Kavčić, Kuznetsov, Berrer i kvalifikant.

ATP Challenger Heilbronn, kvalifikacije, 3. kolo:
Mirza Bašić (BiH) - Christian Hirschmueller (Njem) 4:6, 6:4, 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.