Bašić u osmini finala Challengera u Agriju

Nastavio sa dobrim igrama

Bašić u osmini finala Challengera u Agriju

Dž. Mrakić

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić plasirao se u osminu finala ATP Challengea u turskom Agriju koji se igra za nagradni fond od 42.500 eura.

Mirza Bašić, nakon Istanbula i Izmira, treću sedmicu zaredom nastupa na Challengeru u Turskoj. On je u 1. kolu Agrija (42.500 eura) savladao 19-godišnjeg Muhammeta Haylaza, inače 1380. tenisera na ATP listi, rezultatom 2:0 u setovima.

 

U prvom setu naš teniser imao je određenih problema, s obzirom da je isti dobio tek u tie-breaku (7:5), međutim u drugom je pružio stabilniju igru i break prednosti bio je dovoljan za pobjedu.

 

Inače, Bašić ima lagan žrijeb do četvrtfinala, s obzirom da mu i naredni protivnik, bar trenutno, nije ni blizu svjetskog vrha. U osmini finala čeka ga 664. reket svijeta, domaći predstavnik Altug Celikbilek.

 

Challenger Agri, 1. kolo:

Bašić 2:0 Haylaz (7:6, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.