Bašić u polufinalu Challengera u Bresciji

Dobar nastup

Bašić u polufinalu Challengera u Bresciji

E. Škorić

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić (26) plasirao se u polufinale Challengera u italijanskoj Bresciji.

Bašić je u Bresciji postavljen za osmog nositelja, a na turniru je već eliminisao domaćeg igrača Bassa, Estonca Zoppa i danas Australca Alexa De Minaura.

Osamnaestogodišnji teniser bi u budućnosti mogao puno, ali u ovom trenutku je ipak slabiji od Mirze, koji je slavio u oba seta sa 7:6.

U prvom setu po jedan brejk na obje strane, a u taj-brejku Bašić stiže do prednosti, a onda je i u drugom setu, u kojem su bile tek dvije brejk šanse za Bašića, bolje odradio posao u dodatnom, 13. gemu.

U polufinalu će Mirza igrati protiv boljeg iz meča Travaglia - Lacko, a a u finalu bi ga, ako ne bude iznenađenja, mogao čekati Andreas Seppi, no tek treba da dođe i do polufinala.

Challenger u Bresciji, četvrtfinale:

Bašić - De Minaur 7:6, 7:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi