Bašić: Veoma sam sretan zbog pobjede u Meksiku

Mirza Bašić nakon osvojene titule u Meksiku

Bašić: Veoma sam sretan zbog pobjede u Meksiku

D. Rakanović

Bh. teniser Mirza Bašić osvojio je noćas ATP Challenger u  meksičkoj Guadalajari, nakon što je u uzudljivom meču savladao Denisa Shapovalova u dva seta (6:4, 6:4)

Bašić je savladao Kanađanina nakon samo 73 minuta igre, a nakon meča rekao je da je sretan zbog pobjede u Meksiku, gdje uživa igrati. 

"Posljednju titulu sam osvojio 2015. godine, tako da sam veoma sretan zbog pobjede u Meksiku, gdje uživam da igram. Denis je mlad igrač i u naletu je, pa je bilo za očekivati da meč bude težak, ali ja sam bio strpljiviji i solidniji", rekao je Bašić nakon osvajanja titule. 

Podsjetimo, Bašiću je ovo drugi osvojeni Challenger u karijeru, nakon što je 2015. godine u italijanskom Recanatiu prvi put slavio na Challengerima, a ovaj teniser ima još i sedam titula na ITF Futuresima.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi