Bašić za polufinale protiv starog poznanika Berankisa

Šetkić protiv Đerea

Bašić za polufinale protiv starog poznanika Berankisa

Dž. Mrakić

Aldin Šetkić i Mirza Bašić ostvarili su plasman u četvrtfinale ATP Challengera u talijanskom Ortiseiju.Mirzu Bašića (ATP 151) tamo čeka Ricardas Berankis (ATP 82), njegov stari poznanik, čovjek koji u posljednja dva međusobna okršaja ne zna za pobjedu protiv našeg tenisera.

Igrali su do sada četiri puta i međusobni omjer im je 2-2. Mirza Bašić svoju prvu Challenger titulu osvojio je upravo protiv Berankisa u julu ove godine u talijanskom Recanatiju, a danas će im biti treći put da se sastaju ove godine.

S druge strane, znatno lakši zadatak trebao bi imati Aldin Šetkić (ATP 249), koji igra odlično na ovom turniru i koji je u 1. kolu izbacio četvrtog nosioca i „krvnika“ Rafaela Nadala, Dustina Browna.

Protivnik Šetkiću bit će 20-godišnji Srbin Laslo Đere (ATP 182), koji je u četvrtfinalu iznenađujuće 2:1 u setovima izbacio nekada 42. tenisera svijeta, 35-godišnjeg Nijemca Michaela Berrera.

Iako zasad u dva međusobna okršaja sa Đereom Šetkić ne zna za pobjedu, prema svim kladionicama naš teniser je favorit u ovom susretu protiv osam godina mlađeg protivnika. 

Ukoliko Šetkić dobije meč, a Bašić po treći put pokaže da zna „pročitati“ Berankisa, onda bismo u polufinalu imali bh. okršaj Šetkić – Bašić, a samim tim i sigurnog bh. predstavnika u finalu turnira.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.